2011-04-01 12:22:30 | sasha, Житомир
Очень нужная статья! Эти "правильные" продукты достаточно вкусные, так что можно включить их в свой рацион! Только злаками и мясом не стоит сильно увлекаться. Вся польза в правильном приготовлении и сочетании продуктов.
2011-04-01 12:01:03 | lgoldin, Луганск
Спасибо за статью. Считаю что для того что бы быть красивой, нужно правильно питаться, и устраивать себе разгрузочные дни. Продукты те которые вы описали, очень полезны, лично для себя попробую включить их в свой рацион
2011-03-30 16:43:28 | galina99, Кив
Спасибо за статью, очень интересная и познавательная, из этой статья я для себя почерпнула много нового и интересного, о котором я не знала.
2011-03-30 16:40:15 | Ivan_888, Кив
Еллсон Теннс – дтолог, експерт у галуз здорового харчування, живе та працю в мст Ньюмаркет (Онтаро, Канада). Завдяки умнню подати складн науков факти доступно та лакончно, Еллсон Теннс пише для канадських журналв про здоров’я, бере участь у щотижневому радошоу «HealthyLiving», проводить треннги. ґ автором чотирьох книг-бестселерв про здорове харчування: «Feed Your Skin, Starve Your Wrinkles» («Нагодуй шкру, позбудься зморщок»), «Vitality» («Життвсть»), «Probiotic Rescue» («Рятвн проботики») та «The 100 Healthiest Foods to Eat During Pregnancy» («100 продуктв, необхдних пд час вагтност»). У вльний час любить куховарити, доглядати за садом та грати у фризб.
Шпинат мстить багато бета-каротину – природного каротинода, пгмента жовтого кольору. Бета-каротин перетворються на ретинол (втамн А), який потужним антиоксидантом. Вн зменшу ймоврнсть розвитку серцево-судинних захворювань, хвороб очей, змцню мунну систему, а також вдгра важливу роль у вдновлювальних процесах ептелю: сприя швидшому оновленню клтин шкри, знма запалення, сонячн опки та нше. У шпинат також мститься фолва кислота (втамн В9): вона змцню волосся, робить його здоровим та блискучим.
Протени основним будвельним матералом для волосся та нгтв, як складаються з мцного блка кератину. Окрм того, у м’яс мститься залзо. Цей мкроелемент входить до складу гемоглобну – блка, який транспорту кисень до клтин кров. Вживаючи в жу нежирне м’ясо, ви забезпечите здоровий колр шкри, вдсутнсть передчасних трснутих судин та темних кл пд очима. Також м’ясо мстить цинк – мкроелемент, необхдний для клтинного обмну: беручи участь у виробленн нових клтин, цинк допомага пдтримувати шкру в здоровому стан.
Цей напй мстить катехни – природн флавоноди, як потужними антиоксидантами. Вони зменшують ризик появи вкових дегенеративних захворювань, наприклад хвороби Альцгеймера, а також допомагають клтинам шкри вдновитися псля сонячного опромнення.
Недарма середземноморськ народи, як регулярно вживають в жу оливкову олю, набагато рдше хворють серцево-судинними захворюваннями, нж решта мешканцв ґвропи. У цй рослиннй ол мстяться незамнн жирн кислоти, втамни А, Е та полфеноли.
Продукти з низьким глкемчним ндексом, до яких вдносяться й необроблен злаки, зменшують ймоврнсть запальних процесв на шкр. Рч у тм, що рафнован вуглеводи призводять до рзких перепадв глюкози в кров, що у свою чергу провоку викид чоловчих статевих гормонв андрогенв. Андрогени стимулюють роботу сальних залоз, в результат на шкр з’являються висипи. Окрм того, необроблен злаки багат клтковиною, яка допомага знизити вагу та змцню мунну систему, а також втамнами групи В, необхдними для здорового волосся та нгтв.
Жирн ненасичен кислоти омега-3, що мстяться в мигдал, зменшують рвень холестерину, активзують нервову дяльнсть та покращують пам’ять, а умовно-незамнна амнокислота аргнн не лише змцню мунтет, але й допомага спалювати жир та тримати м’язи в тонус. Мигдаль багатий втамном Е. Вн змцню клтинн мембрани, що захищають клтини вд пошкоджень та втрати вологи й завдяки цьому забезпечують шкр гладксть та пружнсть. Також втамн Е вдомий своми сонцезахисними та протиопковими властивостями. Для пдтримання еластичност тканин необхдний селен, який найкраще засвоються разом з втамном Е також мститься у мигдал.
Дослдження довели, що люди, як надають перевагу риб, мають менше зморщок, нж т, хто часто сть м’ясо. Жирна риба, така як лосось, сардина, макрель, мстить велику кльксть жирних кислот омега-3, як протистоять старнню органзму, змцнюють мунтет та знмають внутршн запальн процеси. Для красиво та здорово шкри риба незамнним продуктом.
У брокол мститься величезна кльксть втамну С: цей втамн необхдний для продукування блкв колагену та еластину, як вдповдають за пружнсть та еластичнсть сполучно тканини. З вком вироблення колагену та еластину зменшуться, що призводить до дряблост шкри та появи зморщок. Окрм того, цей овоч з родини капустяних мстить речовину глюкорафанн, яка в органзм трансформуться у сульфорафан – сполуку, що ма потужн антиканцерогенн та антибактеральн властивост.
Чорниця – це багате джерело антиоксидантв та флавонодв, особливих природних сполук, як забезпечують забарвлення рослин та корисними для людини. Наприклад антоцан, який нада чорниц темно-синього кольору, запобга виникненню дегенеративних процесв в органзм, пошкодженню молекул ДНК та раковим захворюванням, ресвератрол ма потужну протизапальну дю, а елагнова кислота – потужний природний антиоксидант, який перешкоджа окисним процесам в клтинах органзму та запобга його старнню.
Без чудодйного елксиру молодост залишатися вчно молодою неможливо. Однак зберегти красу та здоров’я на довг роки цлком реально: для цього потрбно сти особлив продукти.
Свтова наукова спльнота досягла значних успхв у випуску лтератури, що розкрива тамниц жночо краси. У новй рубриц «Читамо разом» ми будемо знайомити вас з зарубжними книжковими бестселерами у галуз краси, здоров’я та догляду за собою. У березневому номер ми представлямо огляд книги вдомого канадського дтолога Еллсон Теннс «Feed Your Skin, Starve Your Wrinkles» («Нагодуй шкру, позбудься зморщок»), . З не ми дзналися про сто продуктв, багатих антиоксидантами, що допомагають продовжити молодсть. Про найцкавш з них читайте дал.
Январь-февраль 2013
Комментариев нет:
Отправить комментарий